Vad är ett taktält

Taktält är ett revolutionerande sätt att campa på och skiljer sig helt från det traditionella campingsystemet med marktält. Taktältet monteras ovanpå ditt fordons takräcke, oavsett om du kör en SUV, kombi, sportkupé eller någon annan form av bil så passar taktältet för dig. När taktältet är monterat så är det bara att fara iväg mot äventyr!

Förutom den bekväma höjdskillanden och möjligheten till att slippa undan småkryp och våta marker, finns det även ett flertal ytterligare skäl till varför många föredrar taktält över den traditionella campingupplevelsen.

Varför välja taktält?

Bekvämligheten

Att uppleva naturen betyder inte nödvändigtvis att du ska behöva sova obekvämt. Med våra taktält medföljer en 7 cm tjock madrass, för att du ska känna dig komfortabel.

Behärska naturens alla element

Wild Lands tältdukar är anpassade för klara av regn, häftiga vindar och kyliga höst – eller vårkvällar. Höjden du får av ett taktält hjälper dig också. Det är lättare att hålla rent inne i ditt boende och det är mer säkert mot djur än det traditionella marktältet hade varit.

Tidseffektivt

En av de största fördelarna med taktältet är dess smidighet. Vem som helst kan slå upp ett och beroende på vilken modell du har och om det hårt eller mjukt skal, kan det ta allt från några sekunder upp till 2 minuter.

Nedan visas Wild Land Desert Cruiser

Vad är skillnaden på ett hårdskål och ett med mjukt skal?

Det finns för och nackdelar med båda varianterna och vad som passar för just dig handlar många om tycke och smak men här kommer några av skillnaderna mellan de två typerna.

Den största skillnaden mellan de två varianterna är vilket material den har på toppen när den är ihopfälld. Hårdtak har en topp i aluminium och ett taktält med mjukt skal behöver en presenning som man trär över innan flyttning. Detta gör det smidigare upp- och nedfällning med ett hårdtak än ett med mjukt skal. En annan fördel som du finner i hårdtaks taktält är att det kan vara fördelaktigt mot starka vindar. Vårt taktält Desert Cruiser, som är hårdtak och har det hårda aluminiumet på sidan kan användas som vindskydd genom att placera ditt fordon med det hårda taket mot vindens riktning. 

En vidare fördel med taktält med hårt skal är att de blir tunnare när tältet är ihopvikt då den inte behöver presenningen så som mjukskalen behöver. Detta gör att under körning tar den mindre luftmotstånd.

Det främsta argumentet för varför du ska välja ett taktält med mjukt skal är att dessa är lättare och passar därför bättre för dig som har ett takräcke med lägre maxkapacitet (oftast 50-70 kg).

Har du fler funderingar? Läs Vanliga frågor för mer utförliga svar kring vikter, etc.